Wikipedia nedir ?

                                   wikipedia ile ilgili görsel sonucu
Vikipedi adından da anlaşılacağı gibi özgür bir absiklopedidir.Ülkemizde yasaklı olmasına rağmen hala çok sayıda türk kullanıcısı olduğunu bilmekteyiz.Kendinizinde nilgi ekleye bileceğiniz bu elektronik ansiklopedi dünyanın her yerindeki bilgileri toplayan devasa bir kütüphane gibi içinde bir çok dilden çok farklı bilgiler olduğu gibi yanlış bilgilerde yok değildir.

Bize orta okulda ve lisede yardım eden bu kütüphanenin tarihine bir göz atalım.

Vikipedi de bulunan belgeler kulanıcıları tarafından yazılır.Bir çok dilde hazırlanır reklam gibi unsurlar yoktur yani kar amacı gütmeyen bir sitedir.Mediawiki yazılımı kulanılarak hazırlanmıştır.Sürekli eklemeler ve değişiklikler yapıldığı için asla tamamlanamayacağı var sayılmaktadır.
Kurucuları arasında yer alan Jimmy Wales Vikipedi'yi, "Dünya üzerindeki her insana kendi dilinde, en üst kalitede, bedava bir ansiklopedi oluşturma ve dağıtma uğraşısı" olarak tanımlamaktadır.

vikipedi nin anlamı ise hızlı bilgi,medeniyet anlamına gelmektedir.

Sizde bu hiç tamamlanmayacak ansiklopedi den özgürce bilgilerinizi alın ve yanlışları düzeltip sizde bir bilgi ekleyin.Köyünüzü,şehrinizi,kasabanızı herkesin bilmediğini istediğiniz o mükemmel bilgilerinizi paylaşın özgürce.

ESEN KALIN

Yorumlar